Feed Co. Burgers Redmond

Old Town, Redmond

  • Burger Restaurant

Details

Map
Client – Scott & Heather Staples of the Staples Restaurant Group
Year – 2015
Status – Completed
Team
  • Sebastian Kimura
  • Ludo Secretant
  • Josh Anderson
  • Joe Mckay
  • Andrew Madden
  • Matthew Sims
  • Phil Showstead
Collaborators

The Feed Co Redmond Project was completed in collaboration with Scott and Heather Staples, Amoreena Miller of Strata Architects, and Soni Dave-Schock of Root Culture Lab.  Special thanks to Kemly Electric, Total Plumbing, Newcastle Mechanical, B&E Insulation, and Crane Painting.

Press

The 2000-square-foot space which Staples’ wife Heather describes as “rural roadside with urban cool” will seat 50 inside and 30 on the deck out back, with front picnic tables, too

— Seattle Eater

Feed Co. Burgers…, a casual counter-service burger spot not unlike Uneeda in spirit, though…  Feed Co. has more of a countryside, grange-style feel.

— Seattle Met

Rural roadside with urban cool…

Heather Staples, Seattle Eater

Country Grange Meets Urban Cool

When Bill the Butcher closed up shop in historic Old Town Redmond, Heather and Scott Staples saw an opportunity to open Feed Co Burgers – an upscale burger spot that draws on Redmond’s agricultural roots for its aesthetic.  The building came with a number of serious issues but the location was just too good to pass up.  Demolition of the interior revealed serious structural and mechanical issues that needed to be addressed before moving ahead with the restaurant build-out.  Mētis got the building rehab phase of the project underway as the design team worked to develop the concept for the restaurant – by the time the concrete had dried and the last piece of hardware was nailed off, design was coming together.  Moving forward, Mētis worked closely with Heather and Scott, Soni of Root Culture Lab, Amoreena of Strata Architects, and Kim Dietz of the Redmond Landmarks Committee to develop and implement design elements that conformed to the Old Town Landmark District’s design requirements.  The final design features a large salvaged slab of fir from one of Heather and Scott’s earlier restaurant projects, a retro menu display / light box fabricated in the Mētis shop, a white washed cedar wall, and siding details that highlighted the “country grange” feel of the building.

 

Photos By Suzi Pratt